Президентът на Иран Ебрахим Раиси бе посрещнат днес на международното летище

...
Президентът на Иран Ебрахим Раиси бе посрещнат днес на международното летище
Коментари Харесай

Ключово посещение в Зимбабве. Кой пристигна

Президентът на Иран Ебрахим Раиси бе посрещнат през днешния ден на интернационалното летище в Хараре от президента на Зимбабве Емерсън Мнангагва, който благодари на водача на Иран за проявената взаимност, съобщи Асошиейтед прес, представено от Българска телеграфна агенция

Агенцията отбелязва, че при идването си на последната спирка от своята обиколка на три страни в Африка Раиси е бил приветстван от зимбабвийци, пеещи песни, в които се подлага на критика Запада.
-->
Двете страни са подложени на наказания от страна на Съединени американски щати. Обиколката на Раиси в Африка, която включваше също Кения и Уганда, демонстрира напъните на Иран да построи нови партньорства в опит да смекчи въздействието на тези тежки стопански ограничения.

Иран и Зимбабве към този момент имат основана взаимна непрекъсната комисия за политически и търговски връзки. Двете страни се сплотяват също по този начин и от общи исторически връзки. Мнангагва благодари на Раиси за помощта на Иран в освободителната война през 70-те години на предишния век, която в последна сметка докара до освобождението на тази страна в Южна Африка от ръководството на бялото малцинство, напомня Асошиейтед прес.

" Когато отидохме на война, Иран бе наш другар. Щастлив съм, че дойдохте, с цел да покажете взаимност ", сподели Мнангагва в късото си послание на пистата на интернационалното летище " Робърт Мугабе " Летището носи името на някогашния зимбабвийски водач, свален през 2017 година с прелом благодарение на Мнангагва.

Десетки поддръжници посрещнаха Раиси на летището в Хараре. Някои от тях развяваха знамената на Зимбабве и Иран, а други държаха плакати с лика на иранския президент. Те пееха и песни, в които се приказва за " бели господари ", които желаят да се месят в работите на Зимбабве. Представители на мюсюлманската общественост в страната също пристигнаха на летището, с цел да посрещнат Раиси, който направи и обзор на почетния часовой, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР